clanak False

Obilazak radova na izvedbi projekta ''Gradski prozori u prirodu''-Modernizacija II Zoološkog vrta

20.03.2021.
U Zoološkom vrtu grada Zagreb, u Maksimirskom perivoju,  zamjenica gradonačelnika dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević obišla je danas radove koji se odvijaju u sklopu projekta ''Gradski prozori u prirodu'' – Modernizacija II i koji je sufinanciran sredstvima Europske unije.

Zamjenica Pavičić Vukičević na samo  je početku istaknula kako je Park Maksimir jedan od naslijeđenih dragulja, koji smo preuzeli od naših predaka i kako je naša obveza sačuvati ga za buduće naraštaje - u boljem stanju nego što smo ga sami primili!

''U ožujku 2019. javno smo predstavili projekt „Gradski prozori u prirodu – Modernizacija II“ čijom realizacijom pridonosimo očuvanju i unaprjeđenju prirodne i kulturne baštine parka Maksimir i grada Zagreba. Ispred nas je i najzahtjevnije od ova četiri gradilišta koje neće biti samo nastamba za smeđeg medvjeda već će sadržavati i interpretacijski centar u kojem će se održavati edukativni programi o hrvatskoj fauni i zaštićenim područjima Hrvatske. Posebno nas veseli uređenje interaktivne izložbe „Mikrosvijet maksimirske šume“ kao stalni interaktivni postav u kojem će se djeca i odrasli upoznati s najmanjim stanovnicima maksimirske šume'', rekla je zamjenica istaknuvši kako će posjetitelji će imati mogućnost samostalno sudjelovati u izložbi i sudjelovati u edukativnom programu pod vodstvom edukatora.

Provedba Projekta počela je 1. listopada 2018., a planirani završetak očekuje krajem tekuće godine.

Nositelj projekta je Grad Zagreb – Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, uz partnere: Javna ustanova Maksimir, Udruga Biom, Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir te Udruga Vjetar u leđa. Suradnik na projektu je Zoološki vrt grada Zagreba.

Edukativni elementi projekta odradit će se u suradnji sa partnerskim organizacijama, a sastoje se od izrade izloška replike kostura spiljskog medvjeda, izrade edukativnih materijala, stručnog osposobljavanja djelatnika, učenja za dio zaposlenika partnerskih organizacija znakovnog jezika, izrade edukativnih programa za određene kategorija osoba s invaliditetom.

Ukupna vrijednost cijelog projekta iznosi približno 35 milijuna kuna.
 

Gradske vijesti - 2021.