clanak False

Održan drugi krug sektorskih dijaloga

10.06.2016.
 Dana 7. lipnja 2016. održan je drugi krug sektorskih konzultacija za urbanu aglomeraciju Zagreb s ciljem identifikacije intervencija/projekata prihvatljivih za provedbu kroz ITU mehanizam.
 
Konzultacije su se održale u prostorijama Ministarstva za promet, a nazočili su predstavnici članova aglomeracije Zagreb, predstavnici gradskih ureda Grada Zagreba te predstavnici ministarstva nadležnih za specifične ciljeve ITU mehanizma. Program sastanaka možete preuzeti ovdje.
 
Tijekom sastanaka, prezentirani su poslani projektni prijedlozi, te su predstavnici ministarstva komentirali koji projektni prijedlozi se mogu financirati u sklopu ITU mehanizma, a koje je bolje usmjeriti na druge EU natječaje, kako nacionalne, tako i europske. Neki projektni prijedlozi su bili predmet rasprave te je za iste zatraženo dostaviti dodatne informacije, kako bi se moglo odlučiti jesu li prihvatljivi u sklopu ITU mehanizma.
 
Većina projektnih prijedloga je pozitivno ocjenjena, te su predložena objedinjavanja projekata u svrhu povećanja utjecaja projekata te smanjenje broja potrebnih natječaja od strane ministarstava, kako bi se ubrzao postupak odobravanja projekata.
 
U sklopu rasprava oko pripreme projektnih ideja utvrđena su otvorena pitanja za koja će Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU dostaviti službene odgovore i upute o daljnjem postupanju.
 
Nakon održanih konzultacija, Grad Zagreb kao sjedište aglomeracije, dužan je dostaviti Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, u roku od osam dana, izmijenjenu i dopunjenu listu projektnih prijedloga u cilju daljnjeg dijaloga i definiranja prioriteta razvoja urbanog područja.
           
U jesen ove godine nakon održavanja svih pet krugova sektorskih dijaloga biti će definiran ITU provedbeni plan i konačna raspodjela alokacija po specifičnim ciljevima za svako urbano područje, kao i lista strateških projekta prihvatljivih za sufinanciranje putem ITU mehanizma.
 

Vijesti