clanak False

20. koordinacijski sastanak Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i ITU gradova

15.11.2018.
U Zagrebu je 13. studenoga 2018. održan 20. koordinacijski sastanak Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i predstavnika sedam gradova koji provode mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja – ITU mehanizam (Zagreb, Osijek, Rijeka, Split, Slavonski Brod, Zadar i Pula), posredničkih tijela u provedbi ovog mehanizma (ITU PT-ovi). 
Tema sastanka bile su aktivnosti vezane za provedbu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja namijenjenih održivom urbanom razvoju.
Vezano za postupak akreditacije naglašeno je kako su svi ITU PT-ovi pozitivno ocijenjeni. MRRFEU je Europskoj komisiji podnio Prijedlog izmjene Operativnog programa Konkurentnost i kohezija  2014. – 2020. u vezi s izmjenom pokazatelja u okviru SC 6e2 Obnova brownfield-lokacija (bivša vojna i/ili industrijska područja). Teme sastanka bile su i edukacije i radionice u okviru Tehničke pomoći MRRFEU-a, status provedbe ITU mehanizma u okviru OPULJP-a te izmjena Sporazuma o provedbi integriranih teritorijalnih ulaganja u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ u financijskom razdoblju 2014. – 2020. i dinamika objave poziva.

Vijesti