clanak False

Održana 3. sjednica GSV-a. Zamjenica Dolenec imenovana dopredsjednicom

22.07.2021.

Danas je u Gradskoj upravi održana 3. sjednica GSV-a na kojoj su imenovana dva nova dopredsjednika: zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec ispred Grada Zagreba te Anto Jelić kao predstavnik sindikata.

Sjednici su osim članova prisustvovali: gradonačelnik Tomislav Tomašević, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet te predsjednik Saveza samostalnih sindikata Mladen Novosel, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Mihael Furjan te iz Nezavisnih hrvatskih sindikata Marija Hanževački.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević je naglasio da je, s obzirom na velike probleme s kojima se Grad suočava, bitan socijalni dijalog i suradnja kako bi se veliki problemi riješili na obostranu korist, i poslodavaca i sindikata, a što je u konačnici ključno za građane. „Moramo unaprijediti socijalni dijalog kolikogod je moguće, stoga smo donijeli odluku da se na sjednice Gradske skupštine po automatizmu pozivaju i članovi GSV-a jer mislimo da je njihovo prisustvovanje na raspravama bitno, kao i razgovor sa zastupnicima, pročelnicima i direktorima gradskih pouzeća.“ Također je rekao da je dogovoreno da će se sjednice Vijeća održavati svake prve srijede u mjesecu.

Predsjednik GSV-a Igor Škrgatić je naveo da će se u rujnu, već na prvoj radnoj sjednici Vijeće krenuti s radom i aktualnim temama, budući su sada u punome sastavu.

„Mi ispred Grada Zagreba izražavamo spremnost i volju da se socijalni dijalog u Gradu Zagrebu znatno unaprijedi i zato ćemo posvetiti veliku pažnju redovitom sastajanju i stavljanju na dnevni red svih tema za koje mislimo da su od važnosti za socijalni dijalog, a u kontekstu radničkih prava i zaštite radnika, obnove Zagreba, rada u okruženju pandemije….“, naglasila je zamjenica Dolenec, nova dopredsjednica GSV-a.

Dopredsjednik Anto Jelić je rekao da očekuje kvalitetnu i dobru suradnju radi poboljšanja radničkih prava. „Vjerujem da je ovo na tragu dobrih i kvalitetnih rješenja koje će GSV na svojim sastancima odrađivati i da ćemo zajedno s gradonačelnikom i njegovim zamjenicima štititi radnička prava kako ona ni u jednome trenu ne bi bila ugrožena.“

Mnogo uspjehu u radu novim članovima GSV-a je zaželio Mladen Novosel. „Želimo da budući rad Vijeća bude primjer svim vijećima na lokalnoj, ali i na nacionalnoj razini. Izazova je pregršt, od pandemije do obnove grada, što će iziskivati mnogo suradnje i dijaloga. Vjerujem da će ova suradnja biti veliki iskorak.“

Mihael Furjan je nakon sjednice izrazio zadovoljstvo i uvjerenje da će Zagreb biti grad sretnih ljudi i uspješnih kompanija. Marija Hanževački je naglasila da je u procese promjena, reformi i restrukturiranja važno uključiti socijalne partnere te predstavnike radnika i poslodavaca u sve ono na čemu se misli raditi u sljedećem mandatu. Stoga je posebno pozdravila gradonačelnikovu odluku da se na sjednicu Gradske skupštine pozivaju svi članovi GSV-a.


Gradske vijesti - 2021.