clanak False

Održana 4. sjednica GSV-a Grada Zagreba

08.09.2021.

Održana sjednica GSV-a Grada Zagreba

Danas je u zgradi Gradske uprave održana 4. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Grada Zagreba, odnosno prva radna sjednica u novom sazivu.
 
Kako je izvijestio predsjednik Vijeća Igor Škrgatić, ispred Hrvatske udruge poslodavaca, danas su osnovana tri radna tijela GSV-a koja bi u svom radu trebala biti operativnija i intenzivnija u radu na pojedinoj problematici: Povjerenstvo za zapošljavanje i socijalnu politiku, Povjerenstvo za gospodarstvo i ekološku održivost te Povjerenstvo za razvoj civilnog društva koji će kroz narednih 15ak dana dobiti svoje članove.
 
Potpredsjednica GSV-a Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika, je naglasila da je za Grad Zagreb socijalno partnerstvo iznimno važno. „To nije deklarativna rečenica. Obzirom na sve promjene koje planiramo i u trgovačkim društvima i u Gradskoj upravi iznimno nam je važno da pravovremeno uključimo partnere u razgovor, da pregovaramo tamo gdje je potrebno i da zajedno napravimo nužne promjene.“
 
Potpredsjednik Anto Jelić iz Sindikata je dodao kako se razgovaralo i o zaštiti na radu, te kako se nada da će se rad GSV-a podići na višu razinu.
 

Gradske vijesti - 2021.