clanak False

Održana konstituirajuća sjednica GSV-a

18.03.2021.
Danas je u Gradskoj upravi održana konstituirajuća sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća na kojoj su izabrani predsjednik i dva dopredsjednika te su usvojeni Poslovnik i Program rada za sljedeću godinu.

U izjavi za medije nakon sjednice je zamjenica gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić pojasnila da se prema Sporazumu o osnivanju Gospodarsko-socijalnog vijeća Grada Zagreba predsjednik i dopredsjednici rotiraju i da se imenuju na razdoblje od godine dana.

Za predsjednika je izabran predstavnik HUP-a Igor Škrgatić, a zamjenica gradonačelnika Olivera Majić i koordinatorica Saveza samostalnih sindikata Đurđica Kahlin za dopredsjednice.

Novoizabrani predsjednik Škrgatić je kazao da GSV-u u narednome razdoblju predstoji razmatranje niza važnih tema vezanih za zagrebačko gospodarstvo, posebice onih u vezi s  posljedicama pandemije koronavirusa i potresa. Nastojimo biti aktualni i isticati teme koje su u danome trenutku bitne, rekao je predsjednik Škrgatić.

Također, na sjednici je bilo riječi o poboljšanju životnog standarda osoba treće životne dobi te o financijskim rezultatima trgovačkih društava u vlasništvu Grada Zagreba. 

Dopredsjednica Kahlin je dodala da su sve teme donesene Programom rada jednako važne i kako će zasigurno rezultirati zadovoljavajućim rezultatima. 

Gradske vijesti - 2021.