clanak False

Osnovne i srednje škole Grada Zagreba prikupile donacije za potresom stradala područja

07.01.2021.
Gradski ured za obrazovanje Grada Zagreba, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Grada Zagreba, koordinirao je akcijom prikupljanja donacija učenika, roditelja i zaposlenika osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba namijenjenih stanovništvu potresom pogođenih područja Petrinje, Gline, Siska i okolnih sela.

U utorak, 29. prosinca, samo nekoliko sati nakon razornog potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju, osnovne i srednje škole Grada Zagreba započele su s prikupljanjem donacija u robi, hrani, higijenskim potrepštinama, igračkama, školskim priborom i sl. za stanovnike potresom pogođenog područja. Dio prikupljenih donacija, u koordinaciji s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb, tijekom proteklog je tjedna već distribuiran u Petrinju, Glinu, Sisak i okolna mjesta.

Danas tijekom prijepodneva, na četiri prethodno uspostavljena punkta za prikupljanje svih pristiglih donacija (OŠ Trnsko, Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, Škola za cestovni promet, Ugostiteljsko turističko učilište) sve osnovne i srednje škole Grada Zagreba, uz koordinaciju Gradskog ureda za obrazovanje, dostavile su dosad prikupljene donacije učenika, roditelja, zaposlenika i drugih sugrađana.

Donacije su potom kamionima i kombi vozilima prevezena u prostorije Centralnog logističkog distributivnog centra za prihvat humanitarne pomoći za pomoć potresom pogođenom području iz Hrvatske i inozemstva na Zagrebačkom velesajmu odakle će se, sukladno utvrđenim potrebama, distribuirati našim sugrađanima u Petrinji, Sisku, Glini i okolnim mjestima.

U akciji prikupljanja donacija sudjelovali su deseci učenika i zaposlenika škola koji su se volonterski pridružili akciji.

 

Gradske vijesti - 2021.