clanak False

Otvorena manifestacija „Zazeleni svaki dan“

05.09.2021.
Danas je na Trgu bana Josipa Jelačića zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u društvu Tomislava Ćorića, ministra gospodarstva i održivog razvoja, obišao zagrebačke obrtnike u sklopu edukativne akcije „Zazeleni svaki dan“.

Ovo su akcije koje svakako želimo u što većem broju viđati u Zagrebu. Kroz ovu akciju podsjećamo građane da ne moraju bacati stvari koje se pokvare, stvari koje se čine istrošenima jer imamo puno obrtnika koji popravljaju stvari kao što su obuća, odjeća, bicikli, elektronički uređaji i druge stvari, rekao je gradonačelnik Tomašević istaknuvši kako Grad Zagreb potiče i podupire zagrebačke obrtnike, a tako će nastaviti i dalje.  

Ministar Ćorić pozdravivši sve prisutne posjetitelje i obrtnike zahvalio je Gradu Zagrebu, Turističkoj zajednici Grada Zagreba i Hrvatskoj obrtničkoj komori na pomoći u realizaciji ove hvale vrijedne akcije, pozvavši sve sugrađane da je posjete.

Akciju zajednički organiziraju Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Grad Zagreb i Turistička zajednica Grada Zagreba, a traje danas od 10 do 14 sati. Cilj akcije je promoviranje smanjenja nepotrebne potrošnje i poticanje višekratne uporabe stvari prema dobro poznatim načelnima održivog razvoja.

Gradske vijesti - 2021.