clanak False

Otvorena prva stručna konferencija Suradnjom u EU projektu „Svi za pamćenje (SPAM)“ do bolje skrbi za osobe s demencijom i njihove obitelji

29.09.2021.
Prvu stručnu konferenciju Suradnjom u EU projektu „Svi za pamćenje (SPAM)“ do bolje skrbi za osobe s demencijom i njihove obitelji, u organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za zdravstvo i Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest, otvorio je danas gradonačelnik Grada Zagreba.

Zahvaljujući svim partnerima projekta, gradonačelnik je naglasio kako je demencija javnozdravstveni prioritet današnjice. „Grad Zagreb će poduzimati sve potrebne korake kako bi oboljeli građani imali dostupnu zdravstvenu i socijalnu skrb te na taj način i bolju kvalitetu života“, kazao je gradonačelnik, podsjećajući na činjenicu kako je Grad Zagreb prvi grad u Hrvatskoj koji ponosno nosi titulu Demenciji prijateljske zajednice.

Projekt Svi za pamćenje za cilj ima širenje socijalnih usluga u zajednici za pomoć oboljelima od Alzheimerove bolesti i drugih demencija te njihovim obiteljima. Projektom se nastoji pružiti podrška oboljelima od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije pružanjem dviju novih socijalnih usluga na području Grada Zagreba i to uspostave popodnevnog boravka za oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih demencija te uspostave mobilnog tima za prijevoz do boravka i podršku u svakodnevnim aktivnostima. U okviru Projekta provode se i edukacije za njegovatelje.

Pokretač projekta je Grad Zagreb u suradnji sa Psihijatrijskom bolnicom „Sveti Ivan“, Klinikom za psihijatriju Vrapče, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Hrvatskom udrugom za Alzheimerovu bolest te Sveučilištem Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku - Fakultetom za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek.

Gradske vijesti - 2021.