clanak False

Otvoreni 22. Dani zagrebačkih jagoda

13.05.2021.
Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukićević, sa suradnicima, danas je na Trgu kralja Tomislava otvorila je 22. Dane zagrebačkih jagoda u organizaciji Udruge uzgajatelja jagoda Grada Zagreba uz potporu Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

„U Zagrebu 65 OPG-ova godišnje proizvedu 900 tona jagoda. Od danas se prodaju na 80 prodajnih gradskih lokacija“, istaknula je zamjenica gradonačelnika te je pozvala sugrađane da kupe domaće jagodice purgerice jer su najkvalitetnije i najslađe u zemlji. „Grad Zagreb i Zagrebačka županija proizvode čak trećinu ukupne hrane koja se proizvodi u Hrvatskoj. To su kulture koje od branja do stola stižu u manje od 24 sata, a kupci znaju cijeniti kvalitetu i ekološki uzgoj najslađih plodova proljeća“, poručila je. .

Istaknula je, također, da će Gradska uprava i nadalje poticati poljoprivrednu proizvodnju, "i dalje ćemo pomagati našim poljoprivrednicima da proizvode najbolje što naši krajevi nude te da plodovi budu dostupni svakom zagrebačkom stolu“, rekla je zamjenica gradonačelnika.

Predsjednik Udruge uzgajatelja jagoda Marijan Herceg je naglasio da su upravo Dani zagrebačkih jagoda proizvođačima omogućili da, unatoč poteškoćama, i ove godine nude svježe, zdrave i kvalitetne domaće jagode. „Zahvaljujemo svima koju su u ove 22. godine sudjelovali u organizaciji manifestacije Dani jagoda. Teška je godina iza nas, ali vjerujem da će sezona biti uspješna te da će naši sugrađani prepoznati kvalitetne i ukusne proizvode naših vrijednih uzgajivača na brojnim štandovima diljem Zagreba i Zagrebačke županije“, rekao je.


 

Gradske vijesti - 2021.