clanak False

Predstavljen program desete Noći kazališta

13.11.2018.
Manifestacija Noć kazališta koja se ove godine održava jubilarni deseti put uzastopce održat će se 17. studenoga u 54 mjesta u Hrvatskoj i bit će izvedeno 120 kazališnih predstava. Program ovogodišnje manifestacije predstavljen je na konferenciji za medije održanoj u utorak, 12. studenoga u Palači Dverce u Zagrebu. Manifestaciju su u ime organizatora, Narodnog sveučilišta Dubrava, predstavili Željko Šturlić, ravnatelj i Sandra Banić Naumovski, koordinatorica Noći kazališta.

Prema riječima organizatora manifestacija se održava s ciljem  sustavne popularizacije kazališne umjetnosti na svim izvedbenim razinama i za sve dobne skupine. U proteklih deset godina sudjelovalo je više od 200 kazališta, održano je preko 1000 predstava, a nazočilo je preko 400.000 posjetitelja. Svoje programe prezentirali su, s temom šireg značaja održavanja manifestacije za podizanje vidljivosti, razvoj kazališne djelatnosti te razvoj publike u svojim lokalnim zajednicama i šire: Dražen Ferenčina, ravnatelj Gradskog dramskog kazališta ʺGavella“, Valentina Opić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Novska, Gordana Burica, predstavnica Amaterskog kazališta „Sulet“ iz Grohota, otok Šolta, i Tanja Grganović, voditeljica propagande Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka. Konferencije  je  nazočila i izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, dr. sc. Ana Lederer, pročelnica Gradskog ureda za kulturu.

Ovogodišnja Noć kazališta održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske,  i uz potporu Ministarstva kulture, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Grada Zagreba i Gradskog uredu za kulturu.

Program manifestacije može se pogledati ovdje.

Aktualno