clanak False

Prijavite se za pomoć Grada Zagreba za obnovu nekretnine stradale u potresu!

04.05.2021.
S ciljem pomoći građanima čiji su domovi oštećeni potresom, Grad Zagreb je raspisao tri Javna poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu novčane pomoći.

Rezultate Drugog poziva predstavila je danas zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnice Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević na konferenciji za medije održanoj ispred Hrvatskog narodnog kazališta, te najavila kako je od sutra, 5. svibnja pa do 28. svibnja moguće predati zahtjev za dodjelu pomoći u okviru Trećeg javnog poziva.

„U razgovoru sa sugrađanima diljem grada, ponajviše u podsljemenskoj zoni, vidjeli smo da postoji određeno nerazumijevanje glede ove pomoći“, rekla je zamjenica te je objasnila da pomoć u iznosu do 50 000 kuna vrijedi za nekretnine s više od 30%-tnog potresnog oštećenja, neovisno o boji naljepnice. Također, Pavičić Vukičević je istaknula da korisnici pomoći Grada Zagreba i nadalje imaju pravo na pomoć iz Fonda za obnovu.

Pozvala je još jedanput sve sugrađane koji imaju pravo na pomoć da se jave i ostvare ju: „Toliko smo pojednostavili samu proceduru i dokumentaciju koju je potrebno dostaviti, da prijava zaista ne bi trebala biti problem nikome.“

Pomoć je u I. pozivu primilo 250-ero Zagrepčana, a u II. pozivu su zaprimljena 834 zahtjeva koja se još uvijek obrađuju. Od onih koji su obrađeni, 268 ih je odobreno, što znači da je za obnovu 518 zagrebačkih domova zasad izdvojeno više od 20 milijuna kuna.

Korisnica predmetne mjere Dina Kahrić zahvalila je Gradu Zagrebu, a posebice djelatnicama nadležnoga gradskog ureda koje su joj pomogle u ispunjavanju dokumentacije potrebne za apliciranje te je pohvalila jednostavnost i brzinu procedure predaje Zahtjeva.
„Grad Zagreb je jedini koji nam je pružio ruku u tim najtežim trenutcima“, rekla je gospođa Kahrić uz poziv sugrađanima da se prijave i ostvare svoje pravo.


Više informacija  - III. Javni poziv za dodjelu novčane pomoći za obnovu nekretnina oštećenih u potresu na području Grada Zagreba 2021.

Više informacija - Lista za dodjelu novčane pomoći temeljem Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu novčane pomoći za obnovu nekrentina oštećenih u potresu na području Grada Zagreba od 8. veljače 2021.

Gradske vijesti - 2021.