clanak False

Primopredaja i blagoslov kuće obitelji Divić - Brajković i Župne kuće u Čučerju

08.05.2021.
U Čučerju je danas održana primopredaja i blagoslov obiteljske kuće Divić – Brajković, u sklopu projekta ''Krov za Hrvatsku'', čiji je idejni pokretač gradišćanski biskup mons. dr. Egidije Živković.

Njihov obiteljski dom teško je oštećen u prošlogodišnjem potresu, a ovom humanitarnom akcijom izgrađena je drvena montažna kuća, koja je u potpunosti spremna za useljenje sedam članova, koji su sve do sada živjeli na tri različite adrese.

Zamjenica gradonačelnika dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević istaknula je kako je ovo za nju doista lijep i emotivan trenutak.'' Svi imamo odgovornost pomoći drugome u potrebi, jer pružiti pomoć je najljepše što čovjek za drugu osobu može napraviti. Grad Zagreb se ponudio u financijskoj i logističkoj pripremi svih ovih aktivnosti, i ponosna sam na sudjelovanje u ovoj donaciji. Hvala još jednom svima koji su nesebično i širokog srca omogućili gradnju ovog obiteljskog doma. A vama draga obitelji želim lijepe trenutke u novom dom!'', rekla je zamjenica Pavičić Vukičević.

Biskup Egidije Živković naglasio je kako je ova akcija rezultat suradnje i dobre koordinaciji svih onih koji su sudjelovali u njoj. ''Veliko hvala svima koji su me podržali u naumu da pomognem, u prvom redu zamjenici Pavičić Vukičević te Gradu Zagrebu kao i guverneru Gradišća Hansu Peteru Doskozilu.'', dodavši još jedno veliko hvala radnicima koji su gradili ovaj dom znajući kako vanjski uvjeti nisu uvijek bili idealni.

Novi objekt dobila je i Župa Pohoda Blažene Djevice Marije koja se nalazi na Trgu sv. Marije Čučerske. Postojeća zajedno sa starom župnom crkvom zbog oštećenja izazvanih potresom postala je trajno neprikladna za korištenje.

Uz Grad Zagreb, u akciji su sudjelovali Zagrebačka nadbiskupija, Caritas te Vlada Republike Hrvatske.

Gradske vijesti - 2021.