clanak False

Prva premijera Gradskog kazališta Žar ptici u ovoj sezoni

12.10.2020.
HOĆU - NEĆU, prva premijera Gradskog kazališta Žar ptici u ovoj sezoni, održat će se u četvrtak 15. listopada u 19 sati,a namijenjena je djeci iznad tri godine.
"Danas, u doba instant igračaka, ekrana kao nezaobilaznog „prozora u svijet“, specijaliziranih igraonica u kojima igra nije spontana iskra, već „stručno vođena aktivnost“, a pogotovo „novo normalno“ s fizičkom i socijalnom distancom, djeci onemogućava slobodnu igru: trčanje s prijateljima u parku, igralištu ili nečijem dvorištu, igranje lovice oko zgrade.Bez obzira na sve okolnosti suvremenog doba, igra je djeci prirođena. I baš zato Hoću – Neću je predstava o igri –mašti bez granica, kreativnosti kojom se stvaraju svjetovi ni iz čega", riječi su autorice Vesne Kosec - Torjanac.
 
U režiji Dubravka Torjanca u predstavi (se) igraju: Amanda Prenkaj, Tena - Antonija Torjanac, Berislav Tomičić i Marko Hergešić. Scenografiju je pripremio Ivan Duić, kostimografkinja je Žarka Krpan, a glazbu je skladao Davor Rocco.
 
Zbog poštivanja svih epidemioloških mjera i smanjenog kapaciteta dvorane, od samo stotinjak mjesta, premijera će se emitirati uživo putem you tube kanala Žar ptice.

Sljedeće izvedbe su u petak 16. 10. u 17:55 i nedjelja 25. 10. u 11:00

Aktualno