clanak False

Sastanak izaslanstva Gradskog vijeća Grada Sarajeva s predstavnicima Grada Zagreba

13.03.2023.
U okviru službenog posjeta Gradskoj skupštini Grada Zagreba, 10. ožujka 2023. u prostorima Gradske uprave, organiziran je sastanak izaslanstva Gradskog vijeća Grada Sarajeva sa predstavnicima Grada Zagreba.

Na sastanku sa predstavnicima Gradskog vijeća Grada Sarajeva, u pratnji predstavnika Gradske skupštine, Stručne služba Gradske skupštine, sudjelovali su predstavnik Gradskog ureda za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, Sektor za komunalno i prometno redarstvo i predstavnici Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje, Sektor za strategijske informacije i istraživanja.

Teme razgovora odnosile su se na gospodarenje, funkcionalnost i postignuća u upravljanju Grada Zagreba te su detaljnije raspravljane teme uz područja pametnog grada i komunalnog redarstva.
Obje strane razmijenile su osnovne informacije vezane za gradska ustrojstva i djelokrug rada  te su detaljnije razmijenjene informacije o  aktivnostima i projektima koje Grad Zagreb provodi u području pametnog grada pri čemu je istaknuta platforma Zagreb Smart City Hub-u.  

S obzirom da je izaslanstvo Grada Sarajeva izrazilo interes za temu vezano za Odluku o komunalnom redu u Gradu Zagrebu, predstavnik Grada Zagreba detaljnije je pojasnio odgovore na pitanja vezana za njenu provedbu i nadležnosti te aplikaciju „e-redar“.

Na kraju sastanka obje strane izrazile su zadovoljstvo susretom i dobivenim informacijama, te izrazile otvorenost za danju suradnju i komunikaciju na predmetnim temama.