clanak False

Uručeno 54 ugovora novim korisnicima vrtnih parcela u okviru projekta „Gradski vrtovi“

14.05.2021.
Danas je u stambenom naselju Podbrežje zamjenica gradonačelnika dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević uručila 54 ugovora novim korisnicima vrtnih parcela u okviru projekta „Gradski vrtovi“, kojim se pokreće uređenje i opremanje obradivog zemljišta u vlasništvu Grada Zagreba radi davanja dijela obradivog zemljišta na korištenje građanima u svrhu proizvodnje hrane (povrće i jagodasto voće), začinskog bilja i cvijeća za vlastite potrebe.

Ovaj projekt pokazuje vitalnost i široku prihvaćenost što je i te kako razumljivo kada znamo da gradski vrtovi, osim što omogućuju dostupnost zdrave hrane i poboljšanje kućnog proračuna, također doprinose očuvanju zdravije okoline, očuvanju bioraznolikosti, tradicionalnom uzgoju hrane, ekološkoj svijesti građana, povezivanju s prirodom, zdravom načinu korištenja slobodnog vremena, općem poboljšanju kvalitete života u socijalnom, ekonomskom i zdravstvenom smislu kao i stavljanju u funkciju nekorištene imovine Grada Zagreba te razvoju partnerstva Grada sa svojim građanima, rekla je zamjenica Pavičić Vukičević.

Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo je kao početnu stručnu pomoć korisnicima vrtnih parcela izradio  Vrtlarski priručnik sa praktičnim savjetima koji se temelje na načelima organske proizvodnje, a koji je zamjenica, uz ugovore o korištenju, također uručila novim korisnicima.

Na području Zagreba trenutno je 14 gradskih vrtova s preko 2152 vrtnih parcela na površini od 23,03 hektra.
Više o projektu „Gradski vrtovi“.

Gradske vijesti - 2021.