clanak False

“Vatromet radosti“ u sklopu ciklusa Lisinski subotom

22.01.2019.
Jedan od ponajboljih njemačkih orkestara i jedan od ponajboljih svjetskih zborova nastupit će u subotu,  2.veljače u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Senzacionalan koncert priređuje Orkestar Minhenskoga radija, pod ravnanjem jednog od najvažnijih hrvatskih dirigenata nove generacije s njemačkom adresom, Ivana Repušića, uz sudjelovanje vrhunskog Zbora Bavarskoga radija i Djevojačkog zbora "Zvjezdice".

Ivan Repušić će sa „svojim“ orkestrom - kojem je od 2017. po volji samih glazbenika nakon dvogodišnje potrage postao šefom-dirigentom, predstaviti program „Fuoco di Gioia“ („Vatromet radosti“). Trenutno taj program, uza Zbor Bavarskoga radija, snima na nosač zvuka za nakladničku kuću BR Klassik, a samo dan nakon zagrebačkoga gostovanja, izvest će ga u glasovitoj Herkulessaal u Münchenu.

Zborsku i orkestralnu opernu senzaciju kakvu zagrebačka publika ne pamti čine zborovi i predigre iz opera Wagnera, Verdija, Puccinija, Borodina… Sto pedeset izvrsnih njemačkih glazbenika na pozornici, pod vodstvom hrvatskog dirigenta, priprema pravu glazbenu gozbu s djelima Lohengrin, Tannhäuser, Sicilijanske večernje, Otello, Turandot, Butterfly, Knez Igor…
Lisinski će zahvaljujući Ivanu Repušiću ponovno biti središte koncertnog života Europe.Njemačka državna opera u Berlinu, Hamburška državna opera, Semperoper Dresden, Teatro Regio di Parma... samo su neka od mjesta na kojima je naš maestro aktivno djelovao, a pozornice bečkog Musikvereina, berlinskog Konzerthausa, Baden Baden Festspielehaus ili praškog Smetana Halla također mu nisu nepoznanica.

Veliki miljenik domaće i svjetske publike, maestro Repušić poznat je po vedrom duhu i strastvenom pristupu glazbenim djelima. Veliki je promotor hrvatske glazbe u svijetu pa se tako često na programima koncerata pod njegovim ravnanjem nalaze djela istaknutih hrvatskih skladatelja. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada.

Proteklih godina, za njegova s nestrpljenjem iščekivana gostovanja u sklopu ciklusa Lisinski subotom redovito se tražila ulaznica više. Ivan Repušić s velikom se radošću vraća na pozornicu Lisinskog u subotu 2. veljače 2019. s doista spektakularnim programom.

Ulaznice za koncert po cijeni od 170/210/250 kn dostupne su na www.lisinski.hr te na blagajni Dvorane.

Aktualno