clanak False

Zamjenica gradonačelnika posjetila korisnike stambenih kontejnera kojima će Grad Zagreb podmiriti račune za električnu energiju

30.03.2021.
Na inicijativu zamjenice gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba dr.sc. Jelene Pavičić Vukičević, na sjednici Gradske skupštine donesen je Zaključak o podmirivanju računa za električnu energiju, a kako bi se pomoglo sugrađanima čiji su objekti oštećeni u potresu i koji u ovom trenutku koriste stambene kontejnere.

Zamjenica Pavičić Vukičević posjetila je danas, u društvu suradnika, korisnike stambenih kontejnera u Markuševcu i Čučerju. "Djelatnici Gradske uprave danas su u cijeloj podsljemenskoj zoni i u Sesvetama, Gornjoj Dubravi te Maksimiru obišli sve koji žive u kontejnerima i pomogli im pri popunjavanju zahtjeva za ostvarivanje prava na naknadu troška", rekla je Pavičić Vukičević, objasnivši da će svima koji su dosad platili račune za električnu energiju - sredstva biti refundirana, a budući računi plaćeni. Radi se o 64 zagrebačkih obitelji, koje pravo na navedenu pomoć imaju tijekom cjelokupnog boravka u stambenim kontejnerima.

Zamjenica je podsjetila i kako je Grad Zagreb uputio zahtjev Vladi: " S ciljem da svi građani u Republici Hrvatskoj budu jednaki, i kao što se plaća struja za građane na području Sisačko-moslavačke županije, nadali smo se da će to biti i na području Zagreba. Do sada je ta pomoć izostala i zato  je uslijedila naša inicijativa." 

Uime građana koji se nažalost još nisu vratili u svoje domove, zahvalu zamjenici uputila je Suzana Krhen iz  Markuševačkog Popovca koja je istaknula da je zbog devedesetpostotne štete na svojoj kući dobila i pomoć od Grada Zagreba u iznosu od 50.000 kuna.


 

Gradske vijesti - 2021.