clanak False

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet obišao gradilišta i radove na obnovi školskih zgrada

04.08.2021.
Kako je najavljeno na konferenciji za medije prošlog tjedna, zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet je započeo obilaziti gradilišta i radove na obnovi potresom oštećenih objekata u Zagrebu, posebice školskih.

„U tijeku je obnova 14 zgrada odgojno-obrazovnih institucija, među kojima je pet osnovnih i osam srednjih škola te jedan učenički dom“, rekao je Korlaet.

„U namjeri da se ubrza obnova, okupili smo sve sudionike u procesu, uključujući projektante, izvođače i Zavod za zaštitu spomenika. Pokušavamo pomiriti različite zahtjeve, a važan je imperativ sigurnost te očuvanje kulturnih dobara i njihovih povijesnih karakteristika“, istaknuo je i izdvojio tri škole – pojedinačno zaštićena kulturna dobra: Gornjogradsku gimnaziju, Gimnaziju Tituša Brezovačkog i Prvu ekonomsku školu u Medulićevoj ulici.

Također je rekao da je početkom ovog tjedna, u pratnji v. d. pročelnice Zavoda za zaštitu spomenika kulture Marijane Sironić, počeo obilaziti gradilišta.

„Osim tri spomenuta objekta obišli smo i Školu primijenjene umjetnosti i dizajna. Na svakom smo gradilištu direktno komunicirali s projektantima konstrukcije i izvođačima radova te tako otvorili komunikaciju“, rekao je zamjenik pa je naglasio da se radi o iznimno zahtjevnim zahvatima.

Također je istaknuo da je Zavod propisao posebne uvjete za obnovu OŠ Petra Zrinjskog u Krajiškoj ulici na kojoj će radovi ponovo krenuti te da će se isto učiniti i za OŠ Ivana Merza, OŠ Miroslava Krleže i OŠ Ivana Kovačića, dok se za Učenički dom Ante Brune Bušića u Gajevoj ulici još uvijek ishodi potrebna dokumentacija.

„Stvari se intenzivno odvijaju i ubrzo ćemo i fizički vidjeti obnovu na djelu“, istaknuo je Korlaet. Najavio je da će tijekom kolovoza nastaviti obilaziti gradilišta, sve kako bi se radovi na obnovi zgrada što više ubrzali.

Gradske vijesti - 2021.