clanak False

Započeli radovi na II. fazi obnove buduće glazbene škole Blagoje Bersa

16.04.2021.
U Frankopanskoj ulici na zgradi bivše Hotelijersko-turističke škole, a buduće Glazbene škole Blagoja Berse, stradale u prošlogodišnjem razornom potresu, jutros su započeli radovi na II. fazi obnove koja obuhvaća sanaciju, statičko ojačanje i podizanje objekta na III. razinu seizmičke otpornosti.

Prilikom obilaska gradilišta, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić je istaknuo da su obnovljena 162 odgojno-obrazovna objekta od 175 oštećenih, i to od 22. ožujka do 7. rujna 2020. Između preostalih 13 objekata je i ovaj u Frankopanskoj ulici gdje je nekada bila Hotelijersko-turistička škola. Nakon završetka radova u objekt će se smjestiti Glazbena škola Blagoje Berse, dok će Hotelijersko-turistička škola preseliti u bivši Učenički dom na Botićevu trgu, rekao je pročelnik.

Završetak radova očekujemo najkasnije do 31. prosinca ove godine, ako ne i ranije, što znači da će učenici Glazbene škole sigurno biti u klupama 2. siječnja. Vrijednost cjelokupne investicije u koju nisu uključeni namještaj i oprema je 39 milijuna kuna bez PDV-a, kazao je pročelnik Lovrić pa je dodao da će se troškovi cjelovite investicije radi povlačenja sredstava prijaviti na Fond solidarnosti.

Mislav Defar, ravnatelj Glazbene škole je izrazio zadovoljstvo što će učenici i nastavnici dobiti novu školu koja će zadovoljavati standarde za pohađanje i održavanje nastave na jednoj lokaciji u gradskome središtu, a ne na više njih kao dosad. Sretni smo i s nestrpljenjem iščekujemo dovršetak radova, kazao je ravnatelj.

Zgrada je izgrađena 1897., a njezina obnova, kao i obnova drugih pojedinačnih zaštićenih kulturnih dobara i objekata unutar zagrebačke povijesne urbane cjeline provodi Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode u suradnji s drugim nadležnim tijelima.

Gradske vijesti - 2021.