clanak False

ZKM novu kazališnu sezonu otvara pod sloganom Vrati se u normalu

02.09.2020.
Pod sloganom Vrati se u normalu Zagrebačko kazalište mladih započinje  novu kazališnu sezonu Monovidom-19, predstavom Anice Tomić i Jelene Kovačić, praizvedenom u srpnju, a rađenom prema tekstovima 19 hrvatskih dramatičara, pisanih u karanteni i objavljenih na portalu drama.hr. ZKM je ovom predstavom podržao hrvatske izvedbene pisce koji su mahom samostalni umjetnici, a u ovom se trenutku nalaze u vrlo teškoj situaciji. Riječ je o devetnaest priča koje se kroz tri pripovjedne linije, odnosno tri različite predstave, istovremeno događaju u svim prostorima ZKM-a, a izvode se za mali broj gledatelja (do deset gledatelja).

Prva premijera u sezoni je 'Cement' Heinera Müllera u režiji Sebastijana Horvata na rasporedu je 25. rujna. Predstava je imala javnu generalnu probu dan prije zatvaranja kazališta 13. ožujka, a sada bi napokon trebala doživjeti premijeru.

Premijera predstave ''Čarobnjak iz Oza', planiran je u studenom. Namijenjen najmlađoj publici, čiju dramatizaciju potpisuje Nikolina Bogdanović, a režiju Saša Broz.
Europski ansambl, priprema još jednu premijeru u režiji Ivana Penovića, čiji su koproducenti ZKM, Schauspiel Stuttgart i Teatr Nowy.

'Knjiga o ljetu' u režiji glumice ZKM-a Nadežde Perišić Radović, izvest će se u sklopu ZKM-ova projekta Inkubator koji potiče autorski rad glumačkog ansambla.
'Očevi i djeca' Ivana Turgenjeva u režiji Ivana Popovskog', izvedba se priprema za kraj sezone u koprodukciji s Dubrovačkim ljetnim igrama.

Više informacija o programu na poveznici ovdje.
 

Aktualno