clanak False

Zvjezdan Ružić otvara program Ljetne pozornice Bundek

14.07.2021.
Zagrebački Bundek od 15. do 22. srpnja svim posjetiteljima tijekom vrućih ljetnih noći nudi pravo glazbeno osvježenje uz koncerte pod zvijezdama na Ljetnoj pozornici u organizaciji Centra za kulturu i informacije Maksimir.

Jedinstvena pozornica na pontonu na Bundeku ugostit će vrhunske glazbenike te će na njoj nastupiti pijanist Zvjezdan Ružić,  Mariachi Los Caballeros, sudionici IV. Susreta puhačkih orkestara, Tamburaški orkestar HRT-a uz soliste Dragu Diklića i Josipu Lončar, Međunarodni ethno jazz orkestar Ethno Croatia, Jazz ansambl Glazbene mladeži Colours and Shapes, Svjetski jazz orkestar glazbene mladeži, komorno operno kazalište Opera b.b. te Ricardo Luque & Amigos.

Program Ljetne pozornice Bundek u četvrtak, 15. srpnja otvara inovativni pijanist Zvjezdan Ružić s projektom Pianotron: Floating Concert @ Bundek Lake. Na programu su skladbe njegova četvrtog autorskog i prvog solističkog albuma Delightful F.

Nesvakidašnja kombinacija koncertnog klavira i mellotrona, prvog analognog sintisajzera kojeg su popularizirali Beatlesi, čini se da voli vodu. Dosad su instrumenti bili postavljeni u korito Rječine za snimanje spota za skladbu Abundance & Peace, na ponton posred uvale Sakarun za istoimenu skladbu, a sada će na njima Zvjezdan Ružić zasvirati s pontona na Bundeku i povesti publiku na glazbeno putovanje u svoj svijet.

Intimne priče kao uvod u nevjerojatne skladbe u njemu svojstvenom Pianotron stilu, publici daju uvid u emociju koja je u pozadini skladbe koju će svirati zbog čega se ona zajedno s njime zaljubljuje, pleše, prekida, roni, plovi barkom, hvata ljepote Sakaruna, gleda kroz prozor njegovog djetinjstva i priziva obilje i mir.

Nakon Zvjezdana Ružića,  na pozornicu u petak, 16. srpnja stižu Mariachi Los Caballeros. Stari znanci Ljetne pozornice Bundek i ove će godine napraviti pravu feštu, „zapaliti“ zagrebačku publiku te duh Meksika donijeti na obalu Bundeka.
 
Subota, 17. srpnja je rezervirana za IV. Susret puhačkih orkestara. U organizaciji Zagrebačkog orkestra ZET-a pozornicom će prodefilirati puhački orkestri iz Zagreba, Dekanovca, Fužina, Nove Gradiške, Bjelovara i Pazina.

Najljepše pjesme posvećene Zagrebu u nedjelju, 18. srpnja izvest će Tamburaški orkestar HRT-a i solisti Drago Diklić i Josipa Lončar.

Ponedjeljak, 19. srpnja i utorak, 20. srpnja rezervirani su za jazz. Međunarodni Ethno Jazz orkestar Ethno Croatia i Jazz ansambl Glazbene mladeži Colours and Shapes nastupaju u ponedjeljak, a dan kasnije na pozornicu stiže Svjetski jazz orkestar glazbene mladeži  pod dirigentskom palicom Luisa Bonille.
                                                          
Opera b.b., komorno operno kazalište osnivača i umjetničkog voditelja Ronalda Brausa, u srijedu 21. srpnja izvest će naljepše arije iz Šišmiša, Vesele udovice i Grofice Marice.
Program Ljetne pozornice Bundek zatvaraju Ricardo Luque i Amigos, koji će u četvrtak, 22. srpnja na Bundek donijeti dašak Kube.

*Koncerti počinju u 21:00 sat. Ulaz na sve programe je slobodan, ali će biti kontroliran te ograničen u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama. Iz istih razloga broj sjedećih mjesta bit će ograničen.
 
Prema uputama HZJZ-a bit će provedena i evidencija posjetitelja, pa se svi zainteresirani mole da dođu na vrijeme kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve.

Aktualno