clanak False

10. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća

06.11.2018.
U zgradi Gradske uprave danas je održana 10. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća u Gradu Zagrebu.
 
Nakon sjednice, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić rekla je da se razgovaralo o troškovima komunalne infrastrukture, istaknuvši da nema povećanja troškova za građane, već da se radi o usklađivanju s novim Zakonom o komunalnom gospodarstvu. Razgovaralo se, također, i o strateškim projektima Grada Zagreba, posebno o projektima Zelene i Plave Sesvete te Aktivnosti na Savi, za koji smo dobili veliko međunarodno priznanje i nadamo se da ćemo vratiti Savu Zagrepčanima, dodala je zamjenice.
Dogovorena je i sljedeća sjednica za 4. prosinca i tema će, logično, biti proračun Grada Zagreba, a javila se i potreba za održavanjem jedne tematske sjednice.
 
Predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća u Gradu Zagrebu Igor Škrgatić napomenuo je da je glavna tema Sjednice bila troškovi komunalne infrastrukture ali da su se više zadržali oko analize kapitalnih projekata, što je nastavak teme s prošle sjednice. Također se pod temom razno stalno provlači tematika sistematizacije radnih mjesta u trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Zagreba. Na tu temu je dogovorena i tematska sjednica koja će se održati pod kraj ovoga mjeseca, a na koju će biti pozvane i odgovorene osobe koje su zadužene u trgovačkih društava za problematiku sistematizacije, naglasio je Igor Škrgatić.
 
Predstavnik sindikata Darko Klemberger, dopredsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća napomenuo je da su tražili i tematsku sjednicu o općenitom stanju u Zagrebačkom holdingu jer su, kako je naglasio, evidentni i problemi sa sigurnošću djelatnika - učestalo se u zadnje vrijeme događaju napadi na djelatnike iz ZET-a, Zagrebparkinga i Čistoće dok obavljaju svoj posao i to se treba što prije riješiti.

Gradske vijesti - 2018.