clanak False

Otvorenje 1. para taekwondo prvenstva Hrvatske i Međunarodnog prijateljskog kupa

24.11.2018.

U Combat centru HPTS, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je 1.para taekwondo prvenstva Hrvatske i Međunarodnog prijateljskog kupa.

Na natjecanju koje se održava u organizaciji Hrvatskog para taekwondo saveza, a pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba, Gradske skupštine, predsjednice RH i Ministarstva branitelja sudjeluje 60 natjecatelja iz Rusije, Slovačke, Mađarske, Srbije, Švicarske i Njemačke te 30 natjecatelja iz Hrvatske.
 
Zaželjevši svim natjecateljima puno uspjeha na današnjem natjecanju, gradonačelnik Bandić istaknuo je da će ovo prvenstvo zasigurno doprinijeti razvoju sporta za osobe s invaliditetom.

Tom prigodom paraolimpijci su uručili gradonačelniku Bandiću priznanje odnosnu zahvalnicu za doprinos razvoju Para taekwondoa u Republici Hrvatskoj.

Zahvalivši pokroviteljima prvog natjecanja, direktor Hrvatskog para taekwondo saveza Vlado Požežanec istaknuo je da su prije dvije godine osnovali Savez kako bi okupili osobe s invaliditetom, te dodao  da  iz godine u godinu postižu sve bolje rezultate, a samo ove godine na Europkom prvenstvu u Bugarskoj osvojili su tri brončane medalje i jedno zlato.
 

Gradske vijesti - 2018.