clanak False

U Gradskoj upravi održana 10. sjednica GSV-a

26.11.2018.
U zgradi Gradske uprave danas je održana 10. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća na temu Sistematizacija u trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Zagreba.

Nakon sjednice, u izjavi za medije zamjenica gradonačelnika Olivera Majić je naglasila kako ni u jednome društvu nema problematičnih situacija. Imamo partnerske odnose s našim sindikatima i zajednički ćemo rješavati problem sistematizacije, a na tome tragu danas smo usuglasili određene preporuke kako bismo mogli krenuti u procese pregovaranja. Dakle, ne radi se o nikakvim problematičnim trgovačkim društvima, nego se radi o problematici pregovaranja koju njegujemo.

GSV je danas predložilo da se kolektivni pregovori unutar Zagrebačkog holdinga otvore i ovim smo odradili svoj dio. Proces trebaju nastaviti Sindikat i Uprava ZG Holdinga, istaknuo je predsjednik GSV-a Igor Škrgatić.

Dopredsjednik GSV-a i predstavnik Sindikata Darko Kleinberger je dodao da organizacijski i sistematizacijski sustav ZG Holdinga treba osuvremeniti. Moraju se napraviti izmjene u strukturi radnih mjesta u skladu s vremenom i prostorom.  Ne napravimo li to uskoro, ostat ćemo bez radnika, onih krajnjih izvršitelja na terenu.

Gradske vijesti - 2018.