clanak False

10th Europaediatrics Congress

09.10.2021.
Iznimno nam je zadovoljstvo što se 10. Europaediatrics kongres održao u gradu Zagrebu - Gradu prijatelju djece, u vremenu od 7.-9. listopada o.g.
 
Okupljene je u ime Grada Zagreba pozdravila te im se prigodno obratila izaslanica Gradonačelnika, gđa Ivana Kekin.

​Kako je istaknula, zbog niza mjera koje se poduzimaju u cilju unapređenja dobrobiti djece i mladih 2006. godine Gradu Zagrebu je dodijeljen prestižan status „GRAD ZAGREB – PRIJATELJ DJECE“, naglasivši kako nas taj prestižni status dodatno i obvezuje da uložimo više napora i brige u pogledu ostvarivanja prava djece na sigurnost, igru, zdrav život i obrazovanje, što je ujedno i zadaća cjelokupne zajednice, svih institucija kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini.
 
Grad Zagreb je i „prijatelj dojenja” i provedbom mnogih mjera Grad Zagreb kontinuirano skrbi i unapređuje mjere pronatalitetne i socijalne politike koje pruža djeci, majkama, obiteljima, a sve sa ciljem da se stvori socijalno okruženje unutar kojega će svako dijete imati uvjete za zdravo i sigurno odrastanje.
 
Naime, danas, kada se više no ikada susrećemo sa demografskim slomom koji pogađa Hrvatsku, Grad Zagreb uistinu ulaže velike napore u provođenje demografskih mjera. Također, zdravstvene ustanove kojih je osnivač Grad Zagreb sustavno i kontinuirano skrbe za naše najmlađe sugrađane.
 
Grad Zagreb (Gradski ured za zdravstvo) na ovom Kongresu predstavio je Gradski Program promicanja i unaprjeđenja dojenja koji se provodi od 2015. godine do danas, kao primjer dobre prakse. Navedeni Program izrađen je s ciljem očuvanja i unaprjeđenja zdravlja djece te podrške majkama i obiteljima novorođenčadi i male djece. 
 
Također, izaslanica Gradonačelnika, gđa Kekin posebno je naglasila koliko je važno stvarati „Zdrave gradove“, kako bi svakom djetetu osigurali psihičko, fizičko i socijalno blagostanje. Stvaranje gradova „po mjeri djece“ važan je pokazatelj zdravog okruženja, demokratskog društva i dobrog upravljanja.
 
Uz zahvalu na dolasku, izaslanica Gradonačelnika svim sudionicima zaželjela je mnogo uspjeha u radu te svim dragim gostima koji su došli iz drugih krajeva ljubazno predložila da osim razmjene stručnih iskustava svoj boravak iskoriste i za turistički obilazak našega prelijepog grada.
 

Grad Zagreb - prijatelj dojenja