clanak False

Dani demencije

11.09.2019.
Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo tijekom rujna organizira javnozdravstvenu akciju pod nazivom „Dani demencije“ kojom želi senzibilizirati javnost i podići razinu informiranosti i znanja opće populacije o problemima s kojima se susreću osobe oboljele od demencije, njihove obitelji i osobe koje o njima skrbe. Tijekom rujna organizirat ćemo različite aktivnosti, a između ostalog uključit ćemo se i u globalnu kampanju obilježavanja Svjetskog mjeseca Alzheimerove bolesti, kao i  Svjetskog dana Alzheimerove bolesti 21. rujna.

Tim povodom, u petak 20. rujna 2019. godine u Psihijatrijskoj bolnici „Sveti Ivan“ organiziran je Dan otvorenih vrata Dnevne bolnice za oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih demencija u vremenu od 12-17 sati.

Više o događanju na poveznici

Okrugli stol  „Razgovarajmo o demenciji – prekinimo stigmu“ održat će se u ponedjeljak 30. rujna 2019. godine s početkom u 12:30 sati u Velikoj Dvorani Novinarskog doma, Perkovčeva 2.
Sudionici Okruglog stola dati će poseban osvrt na stanje u Republici Hrvatskoj vezano uz strateške dokumente kojima je pokriveno područje demencije.

Plakat Okruglog stola 
Program 

ARHIVA