clanak False

Gradonačelnik primio izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj

20.06.2018.
Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj, predvođeno predsjednikom Društva Stipom Jukićem, zamjenikom župana Splitsko-dalmatinske županije Lukom Brčićem i gradonačelnicom Grada Sinja Kristinom Križanac u povodu predstojeće 303. Sinjske alke.
 
Drago nam je da i ove godine možemo pomoći u održavanju Sinjske alke, značajne tradicionalne manifestacije za cijelu Hrvatsku, istaknuo je nakon sastanka pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco.
 
Gradonačelnica Sinja je podsjetila da su Zagreb i Sinj prijateljski gradovi od 2015. te da Zagreb uvijek podupire Sinjsku alku. Ove godine Sinjska alka će se prvi puta održati 5. kolovoza, na Dan pobjede i to joj daje još jednu novu dimenziju, rekla je gradonačelnica i pozvala gradonačelnika Bandića i sve građane Zagreba da joj se pridruže.
 
Organizacija Alke je složena i zahtjevna i svake se godine održava uz potporu Splitsko-dalmatinske županije i Grada Zagreba, naglasio je alkarski vojvoda Boško Ramljak, dodavši da se Sinjani rađaju, žive i umiru s alkom. Ona uvijek ima isti ceremonijal koji je propisan Statutom i vjerujem da je to jedan od razloga što je tako vjerno sačuvala svoj identitet. Drago nam je da se ove godine održava na Dan pobjede.

Gradske vijesti - 2018.