clanak False

Gradonačelnik u posjetu Skopju u povodu 55. obljetnice potresa

23.06.2018.
Na poziv gradonačelnika Grada Skopja Petra Shilegova, delegacija Grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem prisustvovala je obilježavanju 55. godišnjice katastrofalnog potresa iz 1963. koji je zadesio Makedonski glavni grad.

Radi se o vrlo važnom datumu u povijesti grada Skopja koji je ponovno izgrađen sredstvima i trudom cijelog svijeta i solidarnosti republika bivše države. Gradonačelnik Shilegov istaknuo kako možda više nego u bilo kojem drugom gradu, međunarodna zajednica je odgovorna za rast i razvoj Skopja i zato će se njihov grad uvijek smatrati gradom solidarnosti i kozmopolitskog duha.

Domaćini su priredili bogat program u povodu obilježavanja navedene obljetnice. Makedonska filharmonija izvodila je popularne pjesme rock sastava Queen na otvorenom koncertu u Gradskom parku.

U sklopu službenog posjeta gradonačelnik se sastao i s vrhovnim poglavarem Islamske zajednice Makedonije, Reis Ul-Uleme Sulejmanom ef. Redžepijem. Prilikom tog sastanka gradonačelniku Bandiću uručena je plaketa za veliki doprinos dobrobiti vjernika islamske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj.

Gradske vijesti - 2018.