clanak False

Informacija - motivacija - akcija na Sljemenu

09.11.2011.

 

Danas je u prostorijama Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport održana konferencija za tisak na kojoj je predstavljen projekt Grada Zagreba u okviru programa Europske Unije Mladi na djelu pod nazivom: Informacija – motivacija – akcija.

Grad Zagreb aplicirao je 01. lipnja ove godine na natječaj za program Europske unije „Mladi na djelu“ te su mu odobrena financijska sredstva za provedbu navedenog projekta. Sastanak započinje s radom sutra 09. studenog i trajati će do 11. studenog i to na zagrebačkom Sljemenu u Domu Crvenog križa.

Na današnjoj najavnoj konferenciji objašnjeno je kako su temeljni ciljevi Sastanka razvoj dijaloga i aktivne suradnje između mladih i osoba odgovornih za politiku prema mladima u Gradu Zagrebu sa svrhom poticanja mladih na aktivno sudjelovanje u životu lokalne zajednice.

Stručna savjetnica iz Odjela za mlade pri Gradskom uredu, Iva Milardović Štimac naglasila je: „Na Sastanku će biti 32 mladih ljudi različitog profila te 10 predstavnika ministarstava i gradskih upravnih tijela te drugi stručnjaci. Neposrednom interakcijom nastojat će se mladima pružiti mogućnost da progovore o svojim problemima, potrebama i željama te da kroz dijalog s osobama odgovornim za politiku prema mladima zajedno pronađu odgovore“.

Uz Milardović Štimac, na konferenciji je pozdravni govor održala i pomoćnica Pročelnika za šport i mlade Đurđa Fočić Šourek, a kao osoba iz struke se novinarima obratila voditeljica info centra za mlade Grada Zagreba Svjetlana Marijon.