clanak False

Upis u dječje vrtiće // 14. Dani dječjih vrtića

Zahtjevi za upis djece u dječje vrtiće primat će se od 3. do 14 svibnja ove godine / Od 9. do 23. svibnja, 14. Dani dječjih vrtića
30.04.2010.


Danas su na konferenciji za novinare u prostorijama Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport najavljeni upisi u dječje vrtiće Grada Zagreba te 14. Dani dječjih vrtića koji će se u Zagrebu održavati od 9. do 23. svibnja. Zahtjevi za upis djece u dječje vrtiće primat će se od 3. do 14 svibnja ove godine.

Grad Zagreb je osnivač 60 vrtića koji rade na 200 lokacija u 1310 odgojnih skupina s ukupno 29 979 djece. Programima predškolskog odgoja obuhvaćeno je 96 posto ukupno zainteresirane djece dok je za djecu u godini prije polaska u osnovnu školu obuhvat 100 posto. Ostaje 4 posto ili 1500 djece koja nije upisana, ali s radošću možemo najaviti da ćemo za iduću pedagošku godinu, a zahvaljujući povećanjem kapaciteta, imati najmanje 850 mjesta više za upise - naglasio je pročelnik Ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić.

14. Dani dječjih vrtića ove se godine održavaju pod sloganom "Grad Zagreb - prijatelj djece"  te ih krasi bogati program. Ova već tradicionalna manifestacija započeti će s prezentacijom gradskih, vjerskih i privatnih vrtića Grada Zagreba, 9. svibnja na Trgu bana Jelačića 9. U hotelu Panorama će 17. svibnja biti tema stručnog izlaganja „Dijete – istraživač u vrtiću“.  Dani dječjih vrtića biti će najveseliji na Bundeku, 23. svibnja, uz zajedničko druženje djece, roditelja i odgajatelja te balonijadu.