clanak False

Prvim korisnicima uručeni ključevi stanova u Podbrežju

21.06.2018.
Gradonačelnik Milan Bandić jutros je u naselju Podbrežje uručio ključeve prvim korisnicima stanova u zgradi 3. Stanove je na korištenje dobilo 73 obitelji koje ispunjavaju uvjete za najam gradskog socijalnog stana prema Konačnoj listi reda prvenstva za davanje stanova u najam.
 
Danas smo podijelili ključeve prvih 73 stanova s Liste prvenstva od ukupno 400 koliko će ih ići u najam u Podbrežju, a za par dana ćemo podijeliti još 70-ak, rekao je gradonačelnik zaželjevši obiteljima puno zdravlja, sreće i da uživaju u novim stanovima.
 
Pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada Branka Škrnjug rekla je da je od nešto više od 800 prijavljenih na Listi, za sada riješeno oko 230. Najamnina za gradski socijalni stan s Liste u naselju Podbrežje iznosi 2,70 lipa po m2, a najam traje pet godina.
 
U naselju Podbrežje završene su četiri zgrade, a jučer je otoren kolokacijski centar podružnice Zagrebačkog holdinga - Zagrebački digitalni grad, čime će se stanovnicima naselja osigurati ultrabrzi širokopojasni pristu internetu preko svjetlovodne mreže. Pred završetkom je i javni park između zgrada A4 i A5, a u planu je i izgradnja osnovne škole i dječjeg vrtića za koje je proveden urbanističko-arhitektonski natječaj. Radovi bi trebali započeti u 2019.

Gradske vijesti - 2018.