clanak False

Radovi na prometnicima ispred Zapadnog kolodvora

20.06.2018.
Kroz Program održavanja nerazvrstanih cesta na području grada Zagreba, u ponedjeljak su započeli izvanredni radovi kod Zapadnog kolodvora u ulicama Josipa Fona i Josipa Hanuša na dijelu od Međimurske do odvojka Hanuševe.

Gradilište je rano jutros posjetio gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.

Prije dvije godine smo uredili sjeverni dio prometnice od Reljkovićeve do Ulice Grada Mainza, a u vremenu odlijeva ljudi iz grada zbog ljetnih odmora došao je red i na uređenje južnog dijela prometnice ispred Zapadnog kolodvora. Kocke će se izvaditi i na njihovom mjestu će biti asfaltirana prometnica, rekao je gradonačelnik apelirajući na građane za razumijevanje i strpljenje radi privremene regulacije prometa. Napomenuo da će se izvađene kocke deponirati i iskoristiti za uređenje drugih prometnih površina u gradu.

U sklopu radova će se izvesti kompletna sanacija svih prometnih površina na dionici od 300 metara koja uključuje uređenje kolnika, konstrukciju obostranih nogostupa, zelenog pojasa te će također poboljšati i sustav oborinske odvodnje, rekao je pomoćnik pročelnika u Sektoru za promet Krunoslav Tepeš.

Gradske vijesti - 2018.