clanak False

Zagrebačka RETRO(PER)SPEKTIVA 2012. Europske godine aktivnog starenja i solidarnosti među generacijama

19.04.2017.

Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji s Domom za starije i nemoćne osobe Park promovirao je publikaciju pod nazivom Zagrebačka RETRO(PER)SPEKTIVA 2012. Europske godine aktivnog starenja i solidarnosti među generacijama u prostoru ZG Foruma koji je u nadležnosti Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada.
Cilj izdavanja Zagrebačke Retro(per)spektive nije samo svjedočenje o postignutom prošle godine već naprotiv, poticaj u kreiranju novih programa i projekata koji povezuju generacije različite dobi.
Publikacija se sastoji od 5 poglavlja u kojima se nastojalo obuhvatiti presjek događaja tijekom cijele 2012. godine. Od događaja koja se provode u kontinuitetu kroz institucije, ustanove, organizacije civilnog društva do prikaza nekih novih programa i aktivnosti koji su pokrenuti u Europskoj godini aktivnog starenja.
S različitih stručnih skupova doneseni su zaključci koji daju smjernice za kreiranje daljnjih politika prema generacijama različite dobi.
U sklopu promocije bili su izloženi radovi koji su rezultat radionica održanih u okviru projekta Morske priče, nastalog suradnjom triju organizacija: Udruge “More priča”, Dječjeg doma Zagreb, Podružnica Laduč i Doma za starije i nemoćne osobe Sveti Josip - Projekt gerontološki centar. 

 

 

 

Download