clanak False

10 godina Strategije

 
21.12.2015.

                                          
Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada ove godine slavi svoju desetu obljetnicu, te je tom prigodom, u ZgForumu otvorena izložba "10 godina Strategije" koja odabranim primjerima oslikava presjek brojnih i raznolikih izazova i aktivnosti kojima se Ured bavio kroz to razdoblje.

Izložba, koju prati brošura, osmišljena je kroz osam cjelina na osam plakata: Prema osnivanju Ureda, koji prikazuje aktivnosti koje su služile kao uporište za osnivanje Ureda za strategiju; zatim plakati Prostorne informacije i istraživanja, Statističke analize i istraživanja te Demografska i ekonomska istraživanja, na kojima su prikazane istraživačke i analitičke djelatnosti čiji su rezultati utkani u razvojne strategije, kojima je posvećen plakat Strateško planiranje. Kao prikaz aktivnosti proizašlih iz razvojnih strategija osmišljeni su plakati Komunikacijska strategija, Strateški gradski projekti i Međunarodna suradnja. Na plakatu Suradnici i partneri o nama skupljeni su dojmovi stranih i domaćih partnera Ureda, a kruna izložbe je plakat Moja vizija Zagreba 2020., uz koji je na Internet postavljena i anketa putem koje građani mogu glasati za strateške gradske projekte koje smatraju bitnima za razvoj Zagreba.

Uz deset godina od osnivanja Ureda, istom je prigodom proslavljeno i četiri godine rada ZgForuma. Svrha ZgForuma je provođenje širokog raspona komunikacijskih aktivnosti za građane i druge dionike razvoja Grada koji sačinjavaju komunikacijsku strategiju, neodvojivi dio Razvojne strategije, ZagrebPlana koji je sada na snazi, i ZagrebPlana 2020+, nove razvojne strategije koja je u izradi.

Pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Jadranka Veselić Bruvo, pozdravila je prisutne te predstavila izložbu i anketu.

Zahvalivši gradonačelniku Milanu Bandiću, pročelnica se zahvalila i svim dragim kolegama koji su svoj rad ugradili u uspjeh i vidljivost ureda, osobito njegovom prvom pročelniku gospodinu Slavku Dakiću. Pozdravila je i članove Partnerskog vijeća, brojne suradnike, partnere, kolege i prijatelje, te pozvala Gradonačelnika da otvori izložbu.

Obrativši se uzvanicima gradonačelnik Bandić je napomenuo da će i dalje podržavati rad Ureda i ZgForuma, te pozvao prisutne da glasaju na internetskoj anketi naglasivši pritom važnost strateških gradskih projekata za Grad Zagreb, kako onih koji su u provedbi, kao što je Zračna luka Zagreb, tako i planiranih.

Otvorenju su nazočili brojni pročelnici gradskih ureda, predsjednik Partnerskog vijeća Grada Zagreba Mladen Vedriš i brojni ugledni članovi Partnerskog vijeća, dekan Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Boris Koružnjak, dekan Prometnog fakulteta Hrvoje Gold, umirovljeni djelatnici Ureda, brojni sveučilišni profesori i kolege arhitekti, predsjednica UHA-e Sanja Cvjetko Jerković, predsjednik DAZ-a Rene Lisac kao i mnogi drugi koji su sudjelovali u projektima i aktivnostima Ureda i ZgForuma.

Izložba je, u ZgForumu, Gajeva 27, otvorena radnim danom od 13 do 18 sati i subotom od 10 do 13 sati.