clanak False

Otvorena izložba "Zagrebačka infrastruktura prostornih podataka"

27.01.2016.
6.9.2012 21:12:34

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba gđa Jelena Pavičić Vukičević je u četvrtak, 6.rujna 2012. u 19h otvorila  izložbu „Zagrebačka infrastruktura prostornih podataka“, postavljenu u ZgForumu, izložbenom prostoru Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada u Gajevoj 27. Pozdravne govore su održali i Jadranka Veselić Bruvo, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada te prof.dr.sc. Miodrag Roić, dekan Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Izložba „Zagrebačka infrastruktura prostornih podataka“ daje pregled dostignuća institucija Grada Zagreba u području upravljanja prostornim informacijama, geoinformacijskim sustavima, kartografiji, katastru i povezanim područjima. Gradska upravna tijela, trgovačka društva i ustanove svoj će rad prikazati putem postera i predavanja u ZgForumu. Izložba je rezultat rada Koordinacije za izradu Informacijskog sustava prostornog uređenja Grada Zagreba na povezivanju subjekata koji izrađuju, upravljaju i koriste podatke i informacije o prostoru Grada Zagreba.

Na izložbi su prikazane primjene prostornih podataka i informacija u područjima strategijskog planiranja, katastra i geodetskih poslova, prostornog planiranja, upravljanja u hitnim situacijama, upravljanja gradskim zelenilom, prostornom uređenju i gradnji, poljoprivredi i šumarstvu, obrazovanju, upravljanju imovinom, komunalnoj infrastrukturi i javnom prijevozu. Također su prikazani i organizacijski okviri na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini te odgovarajuća informatička rješenja.

Izložbu možete pogledati u ZgForumu, Gajeva 27, radnim danom od 13 do 18h, subotom od 10 do 13h.

slika 1, slika 2, slika 3, slika 4, slika 5, slika 6, slika 7