clanak False

Besplatno parkiranje korisnicima javnih parkirališta i javnih garaža

17.07.2020.
Podsjećamo građane na mogućnost ostvarivanja besplatnog parkiranja u javnim garažama i na javnim parkiralištima za one korisnike čiji su stambeni objekti oštećeni u potresu.
 
U javnim garažama Langov trg, Tuškanac, Petrinjska, Gorica i Jelkovec 1 omogućeno je besplatno parkiranje korisnicima koji imaju prebivalište u zoni naplate parkiranja, a besplatno parkiranje na javnim parkiralištima omogućeno je korisnicima koji imaju prebivalište na području gradskih četvrti Gornji i Donji grad.
 
Korisnici koji žele ostvariti pravo besplatnog parkiranja trebaju ishoditi potvrdu od Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet   (Sektor za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata) da su njihovi stambeni objekti oštećeni u potresu te ispuniti Zahtjev za besplatno parkiranje na javnim parkiralištima.
Korisnici zahtjev mogu preuzeti na web stranici podružnice Zagrebparking te na blagajnama podružnice.
 
Ukoliko zadovoljavaju uvjete, korisnicima će se izraditi parkirališna karta za javna parkirališta s maksimalnim rokom važenja tri mjeseca od datuma izdavanja za korisnike čija je nekretnina s oznakom „neuporabljivo“, odnosno s rokom važenja jedan mjesec od datuma izdavanja za korisnike čija je nekretnina s oznakom „privremeno neuporabljivo“.
 
Oni korisnici koji su ishodili tromjesečnu besplatnu parkirališnu kartu na temelju crvene naljepnice, istu mogu produžiti na još tri mjeseca, dok korisnici koji su dobili jednomjesečnu besplatnu parkirališnu kartu na temelju izdane žute naljepnice, istu mogu produžiti za još jedan mjesec.
 
Besplatnu parkirališnu kartu za parkiranje u javnoj garaži ili za parkiranje na javnom parkiralištu moguće je ishoditi za samo jedno vozilo po stambenoj jedinici.
 
Više na: https://bit.ly/395Jho1

Gradske vijesti - 2020.