clanak False

Projekt Trešnjevka se budi: Nakon Tratinske oživjet će i Ozaljska

30.11.2020.
„Trešnjevka se budi“ je projekt kojim se žele oživjeti ulice Tratinska i Ozaljska, a njegova realizacija je planirana za 2021./2022. pa je bio tema današnjeg sastanka gradonačelnika Milana Bandića i predstavnika projekta. 

Nakon "Jane’s Walk Zagreb: Tratinska se budi!" 2020., jednodnevne manifestacije koja je građane i lokalne aktere, vlasnike lokala te mnogobrojne udruge nastojala uključiti u projekt oživljavanja ulice koja je desetljećima bila glavni prilaz Trešnjevci iz smjera središta grada,  na sastanku je iskazana namjera da se projekt proširi i na Ozaljsku ulicu.

„U 2021. planiramo svojevrsni nastavak ove akcije uključivanjem više aktera i suradnika u oživljavanje ulice i u proširivanje projekta na prostor Ozaljske ulice, u smjeru Remize“, kazala je Saša Martinović Kunić, uime Centra za kulturu Trešnjevka te je dodala: „Promjenom društvenih navika i slijedom trenda seljenja trgovina iz središta u rubne dijelove grada, ova ulica obiluje neiskorištenim prostorima, ali i ugođajem zapuštenih lokala pa ne potiče na kupovinu na cjelovitome svom području."

Gradonačelnik Milan Bandić je projektu dao punu podršku. Trebao bi se realizirati u pet etapa, a s prvom etapom, od Savske ceste do Nove ceste, započelo bi se na proljeće 2021.

Gradonačelnik je zadužio gradske urede da do sljedećeg sastanka zajedno s Centrom za kulturu Trešnjevka izrade prijedlog projekta kako bi se krajem prosinca mogao predstaviti javnosti.

Projektom su previđeni prostori za brojne kulturne sadržaje, od glazbenih izvedbi, radionica, malih predstava i ostalih interaktivnih sadržaja, a ulice bi dijelom postale pješačke zone kako bi se napušteni lokali oživjeli što je više moguće.


 

Gradske vijesti - 2020.