clanak False

Veleposlanik Države Izrael Ilan Mor darivao korisnike Doma Duga

14.12.2020.
Veleposlanik Države Izrael Ilan Mor posjetio je Dom Duga – Zagreb kako bi, u ovo predblagdansko vrijeme, ravnateljici Doma Željki Barić uručio donaciju odjeće za sve korisnike i poklone za djecu korisnike usluga Doma Duga – Zagreb .

Donacija se sastojala od odjeće koju su prikupili zaposlenici Veleposlanstva Države Izrael, pratitelji službene stranice Izrael u Hrvatskoj i izraelski studenti na obrazovanju u Zagrebu.
"Iznimno nam je drago da se zajednica Izraelaca u Hrvatskoj aktivirala i okupila oko ovog projekta. Glavni nam je cilj bio pokazati solidarnost i potporu te uljepšati korisnicima smještaja Doma Duga – Zagreb ovo blagdansko razdoblje i nadamo se da smo u tome uspjeli. Cilj je Veleposlanstva Države Izrael biti uključeniji u razgovor o prevenciji obiteljskog nasilja i nasilja nad ženama i djecom i proširiti poruku univerzalnog načela da se žrtve nasilja mora čuti i mora im biti dostupna adekvatna stručna pomoć.“ - izjavio je veleposlanik Ilan Mor.

"Zahvalni smo veleposlaniku Moru na ovoj hvalevrijednoj inicijativi jer time šaljemo poruku žrtvama koje su smještene u našem domu ali i šire, da je njihova patnja prepoznata i da imaju podršku brojnih institucija a među njima i Veleposlanstva Države Izrael. Lijepo je znati da ljudi žele pomoći i cijenimo uključenost Veleposlanstva Države Izrael i njihovu potporu i solidarnost.“, kaazala je tom prigodom ravnateljica Barić.

Ovo je samo jedna od donacija Veleposlanstva Države Izrael u vrijeme Hanuke ove godine, a istovremeno i nastavak postojeće suradnje između Veleposlanstva Države Izrael u Hrvatskoj i Doma Duga – Zagreb.
U ime svih korisnika Veleposlanstvu je uručena zahvalnica uz čestitke za nadolazeću godinu.

Gradske vijesti - 2020.