clanak False

Konferencija za novinare Stožera CZGZ

14.12.2020.
Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a, je 231. U protekla 24 sata u NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljena su 702 testiranja na koronavirus, od čega je 167 nalaza bilo pozitivno, kazala je uime Zavoda Cecilija Rotim na konferenciji za medije Stožera CZGZ u Gradskoj upravi. Dodala je kako su djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno kontaktirali 411 osoba, te je mjera samoizolacije izrečena za 1 040 osoba.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 17 korisnika i četiri djelatnika.

Glede situacije u školama, tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 19 učenika i jednog nastavnika osnovnih škola te šest učenika srednjih škola. Posljedično tomu, mjera samoizolacije određena je za 267 učenika i četiri djelatnika osnovnih te 91 učenika srednjih škola.

Zaključno, trenutno je u Gradu Zagrebu 3 518 aktivnih slučajeva.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč kazao je kako se u karanteni grada Zagreba nalazi 11 osoba, od čega su tri osobe u samoizolaciji, a njih osam je Covid pozitivno.

Željko Renić iz Komunalnog i prometnog redarstva rekao je kako su nadležne gradske službe do 14. prosinca postupale na 16 698 lokacija te prikupile 36 495 tona građevinskog otpada.

Velimir Tišma iz Policijske uprave zagrebačke istaknuo je kako su nadležna tijela u protekla 72 sata zabilježila devet slučajeva kršenja odluka Nacionalnog stožera te 11 slučajeva kršenja mjere samoizolacije.

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba doc.dr.sc. Olivera Majić na upit o uvođenju međužupanijskih propusnica naglasila je kako će Stožer, ako ta ideja ponovno zaživi, kao i do sada pratiti upute Nacionalnog stožera i nastaviti se maksimalno fokusirati na zdravlje svojih sugrađana.

Gradske vijesti - 2020.