clanak False

COVID-19 izvješće - 23.2.2021.

24.02.2021.
Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 115, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih 43.993, što su 42 osobe više, nego jučer!

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 905 testiranja na SARS-CoV-2, a 99 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 78 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 286 osoba.

Od 78 obrađenih pozitivnih osoba: 16 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 45 osoba su kontakti COVID + osoba. Obrada za šest osoba je još u tijeku, a kod tri je osobe moguća izloženost u zdravstvenoj ustanovi. Jedna je osoba korisnik/djelatnik domova za starije osobe. Kod jedne je osobe moguće izlaganje prilikom druženja kod HNK. Pet je osoba doputovalo iz BiH, Srbije, Slovenije i Meksika. Jedno je dijete školske dobi obrađeno od strane liječnika obiteljske medicine.
U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana su dva novooboljela korisnika.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza na SARS-CoV-2 kod pet učenika osnovnih škola te četiri učenika srednjih škola izrečena je mjera samoizolacije za 79 učenika osnovnih i 80 učenika srednjih škola.

Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 441 aktivan slučaj.

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar