clanak False

COVID-19 izvješće - 25.8.2021.

25.08.2021.
Prema podacima HZJZ-a novooboljelo je 140 osoba, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 70.379, što je 90 osoba više, nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 440 uzoraka, od kojih su 92 bila pozitivna.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 127 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 64 osobe. Od 127 COVID + osoba: 50 osoba su kontakti COVID + osoba, a 23 osobe za sada su negativne epidemiološke anamneze. Kod 16 oboljelih osoba moguća je izloženost u drugim županijama tijekom korištenja godišnjeg odmora (Splitsko-dalmatinska, Primorsko-goranska županija, Šibensko-kninska, Zadarska i Karlovačka županija), a za sedam je osoba obrada još u tijeku. Dvije oboljele osobe izložene su na hodočašćima ili vjerskom događanju povodom obilježavanja Dana Velike Gospe (Marija Bistrica, Sinj). Dvije osobe izložene su na svojim radnim mjestima, jedna na festivalu, dok dvije zaražene osobe nisu kontaktirane zbog netočnih podataka (telefona i/ili elektroničke adrese).  

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata dijagnosticirani su jedan novooboljeli korisnik i dva zdravstvena djelatnika.

U Karanteni Grada Zagreba nalaze se četiri osobe.

Na cjepnom punktu Velesajam jučer su cijepljene 1.564 osobe. Na javni poziv za prvu dozu odazvalo se 899 osoba.

Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 644 aktivnih slučajeva.

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar