clanak False

COVID-19 izvješće - 26.8.2021.

26.08.2021.

Prema podacima HZJZ-a novooboljelo je 111 osoba, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 70.472, što su 93 osobe više, nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 447 uzoraka, od kojih su 92 bila pozitivna.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 207 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 93 osobe. Od 207 COVID + osoba: 80 osoba su kontakti COVID + osoba, a 51 osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze. Kod 30 oboljelih osoba moguća je izloženost u drugim županijama tijekom korištenja godišnjeg odmora (Splitsko-dalmatinska, Primorsko-goranska županija, Šibensko-kninska, Zadarska i Karlovačka županija), a za pet je osoba obrada još u tijeku. Dvadeset oboljelih osoba doputovalo je iz BIH, Slovenije i Srbije. Pet osoba zaraženo je na festivalu u Primišlju, a dvije su osobe zaražene u noćnim izlascima. Četrnaest zaraženih osoba nije kontaktirano zbog netočnih podataka (telefona i/ili elektroničke adrese). 

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata dijagnosticirani su jedan novooboljeli korisnik i tri djelatnika.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se pet osoba.

Na cjepnom punktu Velesajam jučer su cijepljene 764 osobe. Na javni poziv za prvu dozu odazvalo se 500 osoba.

Zaključno, trenutno su u gradu Zagrebu 662 aktiva slučaja.


Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar