clanak False

E2STORMED

03.10.2022.


Projekt E2STORMED sufinanciran je od strane Transnacionalnog programa MEDITERAN. Nositelj projekta je Plytechnic University iz Valencije, a na projektu sudjeluje još 8 partnera iz 6 europskih zemalja:
  1. Grana i Maria Valleys Mountain Community (Italija);
  2. Municipality of Benaguasil (Španjolska);
  3. Municipality of Pisa (Italija);
  4. Local Cuncil's Association (Malta);
  5. Municipality of Heronissos (Grčka);
  6. University of Abertay Dundee (UK);
  7. Old Royal Capital Cetinje (Crna Gora);
  8. Grad Zagreb (Hrvatska).
Tema projekta obuhvaća sustave za vodoopskrbu i otpadne vode koji često predstavljaju najveći i energetski najzahtjevniji teret za lokalnu samoupravu. Na njih otpada 35% energije samouprave. Cilj projekta E2STORMED jest poboljšati energetsku učinkovitost urbanih sustava za oborinske vode te zgrada kroz promoviranje korištenja inovativnih rješenja za sustave oborinskih voda, poput Sustainable Drainage Systems – SuDS (Održivi sustav za odvodnju) u mediteranskim gradovima. Održivi sustav za odvodnju predstavlja ekonomičan i otporan pristup za rješavanje lokalne vodne infrastrukture koji može pomoći smanjiti onečišćenje izazvano globalnim zatopljenjem te komunalne račune potrošača.

Projekt E2STORMED odnosi se na važna pitanja primjenjivanja inovativnih tehnologija kroz poboljšanje, prilagodbu i testiranje postojećih integriranih alata u mediteranskim gradovima.

Projekt je započeo u siječnju 2013. i trajat će do lipnja 2015.