clanak False

Grad Zagreb pomaže poljoprivrednicima novčanima potporama za ublažavanje posljedica uzrokovanih koronavirusom

14.09.2020.
U Gradskoj skupštini je jednoglasno prihvaćen prijedlog Odluke gradonačelnika Milana Bandića o dodjeli potpora poljoprivrednicima radi ublažavanja posljedica uzrokovanih koronavirusom.

Potpore se dodjeljuju kao bespovratna novčana sredstva u obliku subvencija, radi povećanih troškova poput nemogućnosti izravnog trženja ili nemogućnosti trženja vlastitih poljoprivrednih proizvoda na području Grada Zagreba, a uzrokovanih koronavirusom.

Korisnik potpore može biti fizička ili pravna osoba koja posluje u organizacijskom obliku: obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, obrt registriran za poljoprivrednu djelatnost te trgovačko društvo registrirano za poljoprivrednu djelatnost koje ima manje od deset zaposlenih i godišnji promet ispod dva milijuna eura.

Iznos potpore utvrđuje se ovisno o kategoriji i tržišnom razredu korisnika potpore. Najviši iznos potpore u kategoriji poljoprivrednik u 1. tržišnom razredu iznosi 1.000 kuna, u 2. razredu 2.000 kuna, u trećem tržišnom razredu 3.000 kuna, a u četvrtom 5.000 kuna.

Najviši iznos potpore u kategoriji poljoprivrednik profesionalac u 1. tržišnom razredu iznosi 3.000 kuna, u 2. razredu je u 6.000 kuna, u 3. iznosi 10.000 kuna te u 4. tržišnom razredu 15.000 kuna.

Iznosi potpora uvećavaju se za 50 posto ukoliko je korisnik certificirani poljoprivrednik ili mladi poljoprivrednik.

Javni poziv bit će objavljen na službenoj web-stranici Grada Zagreba (www.zagreb.hr) i bit će otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 15. studenog 2020. U ovu svrhu Grad Zagreb za sada je osigurao 2, 8 milijuna kuna.

Gradske vijesti - 2020.