clanak False

Kako podržati vještine suočavanja i mentalno zdravlje djece za vrijeme stresa i COVID-19 krize te kako se nositi sa strahom od potresa

27.03.2020.
Stresne situacije poput ovih u kojima smo se trenutno našli imaju vrlo realan i opipljiv utjecaj na naše tijelo i naš um.

Razumljivo je da svatko u ovakvim situacijama osjećaja zabrinutost, kako odrasli tako i djeca. Kako bi vam pomogli umiriti vaše najmlađe, u nastavku vam pružamo materijale koje su izradili stručnjaci Odgojnog savjetovališta Centra za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.

Priloženi materijali pomoći će vam u suočavanju sa stresom i očuvanju mentalnog zdravlja djece te odgovoriti na neka pitanja poput:

Što možete reći kada djeca govore o osjećajima?
Kako reagirati kada dijete kaže da se boji?


U priloženim materijalima nalaze se prijedlozi aktivnosti koje možete provoditi s djecom, a koje će im pomoći da se izraze čak i bez puno riječi. Povezat će se sa svojom maštom jer ponekad baš i ne mogu dobro pojasniti svoje osjećaje i svoje misli. Ostale aktivnosti ih usmjeravaju na razumijevanje promjene i usmjeravaju ih na budućnost. Pomoći će i odraslima da samo ostanu u sadašnjem trenutku, prateći dijete te se prisjete svojih snaga, resursa i sustava podrške.


Materijale možete preuzeti na sljedećim poveznicama:
Kako podržati vještine suočavanja i mentalno zdravlje djece
Video: Kako podržati vještine suočavanja i mentalno zdravlje djece
Kako podržati dijete u nošenju sa strahom od potresa

ARHIVA