clanak False

Otvorena linija za psihološku pomoć maturantima i njihovim roditeljima

11.05.2020.
U Mreži telefona za psihološku pomoć Hrvatske psihološke komore i Hrvatskog psihološkog društva otvorena je linija za psihološku pomoć maturantima i njihovim roditeljima.
 
Maturanti su u jednom od najvažnijih perioda u svom životu, trenutku u kojem moraju donijeti važne odluke i pripremiti se za maturu. I sve to usred krize izazvane COVID-om 19 i brojnim neizvjesnostima koje je donijela online nastava i još uvijek nejasna situacija oko načina polaganja mature.

Što studirati, gdje studirati, kako će izgledati upisi na fakultet samo su brojna pitanja na koje nemaju jasan odgovor.

Hrvatska psihološka komora je u suradnji s Hrvatskim psihološkim društvom omogućila svim građanima stručnu psihološku pomoć putem Mreže telefona za psihološku pomoć s 25 telefonskih linija. Više od 2000 građana potražilo je savjet psihologa unatrag mjesec i pol dana. Još uvijek brojne osnovne i srednje škole u Hrvatskoj nemaju zaposlenog psihologa. Kako bi maturantima i njihovim roditeljima pomogli u ovom stresnom periodu i omogućili im dobivanje stručne psihološke podrške, Hrvatska psihološka komora otvorila je posebnu telefonsku liniju.

Psihološka pomoć maturantima i njihovim roditeljima dostupna je na broju 091 551 69 51 svakim danom od 8 do 22 sata.



 

ARHIVA