clanak False

Konferencija Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba

20.05.2020.
U gradu Zagrebu, drugi dan zaredom nemamo Covid pozitivnih bolesnika, istaknuo je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč na današnjoj konferencije za novinare Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba. Kroz trijažne ambulante domova zdravlja tijekom jučerašnjeg dana prošlo je 79 korisnika, te niti jednoj osobi nije određena samoizolacija, dok su 24 osobe upućene na testiranje.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar testirano je ukupno 10 694 osoba, dok je tijekom jučerašnjeg dana testirano 314 uzoraka. Ukupno oboljelih u Zagrebu je 478 osoba, oporavljenih je 447, što znači da imamo 31 aktivni slučaj, istaknula je dr. Sandra Šikić.

Dario Krnjaković iz Gradskog ureda za prostorno uređenje izvijestio  je da su statičari tijekom jučerašnjeg dana pregledali 238 objekata. Broj brzih pregleda oštećenja na današnji dan iznosi 21 010 objekata. Javna vatrogasna postrojba GZ i nadalje provodi aktivnosti na terenu prema pozivima građana i obavlja redovne intervencije. U tijeku je izvođenje radova oštećenih dijelova objekata kojima prijeti neposredno urušavanje na trasama tramvajskog prometa. Jučer su se izvodili radovi na Savskoj ulici, od Klaićeve do Vodnikove ulice, križanju Jurišićeve i Kurelčeve ulice te na Praškoj ulici.

Tijekom jučerašnjeg dana postupali smo na 228 lokacija i prikupili 391 tonu građevinskog otpada, rekao je pomoćnik pročelnika za komunalno i prometno redarstvo Željko Renić. U tijeku je prikupljanje građevinskog otpada koji građani odlažu po gradu, te im se zahvaljujemo na pravovremenim dojavama i suradnji.

Broj telefona Sektora za komunalno i prometno redarstvo : 01 6101 566, e- mail adresa: redarstvo@zagreb.hr

Izrazivši zadovoljstvo epidemiološkom situacijom u gradu, gradonačelnik Bandić zahvalio je svim sugrađanima na odgovornom ponašanju, kao i na strpljenju sugrađanima pogođenim potresom. Radimo sve što možemo, što je u našoj moći ne dovodeći u pitanje poštivanje postojećeg zakona i zakonskih propisa, kazao je gradonačelnik. Preko Gradskog ureda za mjesnu samoupravu pomogli smo oko 2000 sugrađana sanirati sitne popravke na stambenim objektima u Podsljemenskoj zoni, Donjem i Gornjem gradu. Sektor za građenje angažirao je konzorcije tvrtki obučenih radnika za rad na visinama te spriječio poplave potkrovlja uslijed kiša. Preko Ureda za hitne situacije angažirali smo više od 350 statičara koji su do sada pregledali 21 010 objekata, te je ostalo još oko 3600, a Javna vatrogasna postrojba GZ od dana potresa izvršila je 5074 hitnih intervencija na krovovima, dimnjacima i sl., dok je preko GSKG -a kao upravitelja zgrada izvršeno 1676 hitnih intervencija sanacija štete, podsjetio je gradonačelnik. Do petka ćemo imati listu sugrađana koji se trenutno nalaze u Cvjetnom naselju, a koji zadovoljavaju kriterije za dobivanje gradskog stana na korištenje, dodao je gradonačelnik.

Gradske vijesti - 2020.