clanak False

Konferencija Stožera civilne zaštite Grada Zagreba

21.10.2020.
U protekla 24 sata testirano je čak 1.560 osoba od čega je 337 kovid-pozitivnih, dok je mjera samoizolacije izrečena za 1.163 osobe, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "dr. Andrija Štampar" Sandra Šikić objasnila je da je 65 novozaraženih osoba s negativnom epidemiološkom anamnezom dok su njih 118 kontakti zaraženih. „530 osoba tražilo pomoć kroz kovid-ambulante zagrebačkih domova zdravlja“, dodao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo dr. Vjekoslav Jeleč. Zbog znatnog broja zaraženih, pročelnik je ponovno uputio molbu sugrađanima da se pridržavaju epidemioloških mjera.
 
Zamjenica gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić pozvala je Zagrepčane i Zagrepčanke koji su u mogućnosti, da već počnu s posjetom i uređenjem grobnih mjesta na gradskim grobljima, a kako bi se izbjegla tradicionalna gužva na blagdan Svih Svetih. „Na sjednici Stožera, koja se nastavlja nakon ove konferencije za novinare, dogovorit ćemo detalje oko organizacije javnog prijevoza za praznik Svih Svetih“ rekla je zamjenica Majić te podsjetila kako će od 24. listopada ZET imati pojačane linije prema grobljima.
Odgovarajući na novinarski upit, doc.dr.sc. Majić istaknula je kako Nastavni zavod dr. Andrija Štampar ima dovoljnu zalihu kovid-testova, te kako se testiranja redovno odvijaju.

Iz Komunalnog i prometnog redarstva, pomoćnik pročelnika Željko Renić dodaje da je jučer sa 33 lokacije prikupljeno 100 tona građevinskog otpada, odnosno dosad je ukupno s 15.133 lokacija prikupljeno 32.509 tona građevinskog otpada.

Uime Policijske uprave zagrebačke nazočne je voditelj Službe prevencije Velimir Tišma izvijestio da je u protekla 24 sata zabilježeno kršenje jedne mjere samoizolacije, no da  kršenja odredbi Nacionalnog stožera civilne zaštite na području Grada Zagreba nije bilo.

Gradske vijesti - 2020.