clanak False

Konferencija Stožera CZGZ_16. studenoga

16.11.2020.
U Nastavnome Zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ tijekom jučerašnjeg dana testirana je 901 osoba, od čega je novih slučajeva zaraze 296, dok su mjere samoizolacije propisane za 777 osoba, izvijestio je Stožer Civilne zaštite na današnjoj konferenciji za novinare u auli zagrebačke Gradske uprave.
Ukupan broj potencijalno oporavljenih/ozdravljenih u Zagrebu je 17.570, što je 542 više nego jučer.


Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda Sandra Šikić je istaknula da su djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno kontaktirali 372 osobe od čega je 137 za sada negativne epidemiološke anamneze. U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 16 korisnika i dva djelatnika, a sedam je korisnika, na žalost, preminulo.
Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 13 učenika i dva nastavnika osnovnih škola te 21 učenika i jednog nastavnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 252 učenika osnovnih te 397 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se sedam osoba.
 
"Imamo lošu epidemiološku situaciju. COVID ambulante rade pojačanim intenzitetom. U protekla tri dana pomoć je tražilo 1 345 osoba, od kojih je njih 458 poslano na testiranje. Uzeto je 968 uzoraka na drive-in punktovima. Pozivamo građane na oprez", poručio je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.


Zamjenica gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić još jednom je apelirala na odgovorno i savjesno ponašanje. Također, odgovarajući na novinarski upit, dodala je kako je gradonačelnik  Milan Bandić, kao načelnik Stožera, tijekom vikenda održao niz sastanaka s gradskim epidemiolozima i predstavnicima Zavoda te Kriznim stožerom zdravstva Grada Zagreba u proširenom sastavu. „Razmatra se mogućnost, u okviru postojećih mjera, pronaći načine i oblike pomoći našim sugrađanima u borbi protiv koronavirusa. Još uvijek u Zagrebu djelujemo u okvirima postojećih epidemioloških mjera, a o svim eventualnim dodatnim mjerama bit ćete na vrijeme informirani“.

Željko Renić iz Komunalnog i prometnog redarstva je istaknuo da su nadležne gradske službe do 16. studenoga postupale na 15 987 lokacija te prikupile 34 740 tona građevinskog otpada. „Hvala sugrađanima što odlažu otpad na jednom mjestu, neovisno o stambenoj jedinicu u kojoj obnavljaju svoj stambeni prostor“. Naglasio je i kako je komunalno i prometno redarstvo i dalje građanima dostupno na broj 01 6101 566 ili na email adresu redarstvo@zagreb.hr.

Gradske vijesti - 2020.